Άφιξη
Αναχώρηση
Δωμάτια
Ενήλικες
Παιδιά

Πειραιάς

Το κύριο λιμάνι της Ελλάδας

Μια πόλη που μεγάλωσε και κέρδισε δύναμη, που έγινε ένα σημαντικό εμπορικό, πολιτιστικό και βιομηχανικό κέντρο κατά τη διάρκεια των αιώνων.
Ο Δήμος Πειραιά και πολλοί άλλοι δήμοι προαστιακών εντός της περιφερειακής ενότητας Πειραιά αποτελούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με συνολικό πληθυσμό 448,997.

Ανακαλύψτε την καρδιά του Πειραιά

Ένα λιμάνι-πόλη με μια συναρπαστική ιστορία, ζωντανή, με αξιοθέατα που αξίζει να δείτε.
Η γειτονιά του Achillion ονομάζεται «Trouba». Στα μέσα του 20ου αιώνα ήταν το πιο περίφημο μέρος στην Αθήνα-Πειραιά. Δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν τυπικό λιμενικό γείτονα.

Τα ναρκωτικά, η πορνεία, οι μεθυσμένοι ναυτικοί, οι μουσικοί του δρόμου, τα νυχτερινά κέντρα, η διεφθαρμένη αστυνομία, οι δολοφονίες και οι αγώνες του δρόμου ήταν το «καθημερινό μενού» της περιοχής. Τα μυθιστορήματα που γράφτηκαν, τραγούδια έφτιαξαν ακόμη και ταινίες που γυρίστηκαν για να διατηρήσουν την ιστορία σήμερα. Η Τρούμπα έχασε τελικά την ταυτότητά του μετά το 1970 και έγινε πολιτισμένος. Πλούσιες ναυτικές εταιρείες, νέα ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα που δημιουργήθηκαν και ο «κακός» γείτονας έγινε μια πολυσύχναστη πόλη με πολυτελή καταστήματα και καφετέριες για τις «καλές κυρίες και επιχειρηματίες».

Έτσι, σήμερα η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από καταστήματα, καφέ, μπαρ, εστιατόρια γεμάτα ζωή και ασφαλή για περπάτημα 24 ώρες την ημέρα. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες στη ρεσεψιόν και θα σας δώσουμε ευχαρίστως όλες τις πιθανές πληροφορίες για την περιήγησή σας στην πόλη μας.

Δείτε τον τουριστικό οδηγό του Πειραιά
Δείτε και τον τουριστικό οδηγό της Αθήνας

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης:

Αστυνομία 100 | Ασθενοφόρο 166 | Πυροσβεστική υπηρεσία 199
Λιμενικές εγκαταστάσεις:
Ακτοφυλακή | Διαχείριση λιμένων
Αξιοθέατα στον Πειραιά
Στην αρχαιότητα ο Πειραιάς ήταν το ναυτικό λιμάνι της Αττικής και βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών μόλις με το μετρό από το Κέντρο Αθηνών.
Ο Πειραιάς φημίζεται για τα υπέροχα λιμάνια του. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται η εκκλησία του Προφήτη Ηλία και το ανοιχτό Βεάκειο θέατρο.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει αντικείμενα από τους Μυκηναϊκούς χρόνους έως τη Ρωμαϊκή περίοδο, που ανακτήθηκαν από όλη την πόλη και κατά μήκος της ακτής της Αττικής.
Η Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στο παλιό ταχυδρομείο της πόλη. Η γκαλερί εκθέτει συλλογή από σύγχρονες ελληνικές τέχνες και έργα από ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες.
Το Ελληνικό Ναυτικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο μουσείο της Ελλάδας του οποίου τα εκθέματα και τα μοντέλα απεικονίζουν πλοία που χρονολογούνται από το 8.000 π.Χ.
Το Δημοτικό Θέατρο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια του Πειραιά και ήρθε στη ζωή στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε πολλοί διάσημοι Έλληνες σκηνοθέτες έχουν παρουσιάσει τα έργα τους εκεί. Η διάταξή του βασίζεται στο Theatre de l ‘Europe του Παρισίου.
Εμπειρίες
ESPA
ESPA